بيماري هاي قلبي عروقي
بيماريهاي قلبي عروقي يكي از مهمترين عوامل مرگ و مير در سراسر جهان هستند و به عنوان يكي از اصليترين عوامل مرگ و مير در جوامع توسعه يافته محسوب ميشوند. اين بيماريها عمدتاً ناشي از تودههاي چربي و تودههاي زنگي كه در ديوارههاي عروق قلبي تشكيل ميشوند، بوجود ميآيند و ميتوانند منجر به عوارض جديي مانند سكته قلبي و سكته مغزي شوند. در ادامه، به برخي از انواع بيماريهاي قلبي عروقي و عوامل موثر در پيشگيري از آنها پرداخته ميشود:
يكي از شايعترين بيماريهاي قلبي عروقي، آترواسكلروز عروق كرونري است كه معمولاً با علائمي مانند درد قفسه سينه و ضيق نفس همراه است. اين بيماري ناشي از تودههاي چربي كه به ديوارههاي عروق قلبي چسبيده و آنها را بسته ميكنند، است.
بيماري عروق كرونري ميتواند به سكته قلبي منجر شود كه در آن، عروق قلبي به طور كامل مسدود شده و بافت قلبي تحت تغذيه قرار نميگيرد كه ممكن است منجر به آسيب دائمي به عضله قلبي و حتي مرگ شود.
بيماري عروقي مغزي نيز يكي ديگر از انواع بيماريهاي قلبي عروقي است كه با سكته مغزي همراه است. در اين بيماري، عروق مغزي به دليل تودههاي چربي و پلاكهاي آرترواسكلروتيك بسته ميشوند كه ميتواند باعث قطع دسترسي به اكسيژن و مواد غذايي به بخشهاي مختلف مغز شود.
پيشگيري از بيماريهاي قلبي عروقي بسيار مهم است و ميتواند شامل تغييرات در سبك زندگي مانند افزايش فعاليت و ورزش منظم، رژيم غذايي سالم و كنترل وزن، مديريت استرس و ترك كليه عادات زندگي ناسالم مانند مصرف سيگار و مصرف مواد مخدر باشد.
در نهايت، شناخت علائم و نشانههاي بيماريهاي قلبي عروقي و مراجعه به پزشك براي ارزيابي و درمان به موقع از اهميت بالايي برخوردار است .
برچسب: ،